Szilvi gyűjteménye

Gluténmentes kenyér

Elkészítési idő:  20 perc+ sütési idő

Alapanyagok:

  • 200 g rizsliszt
  • 50 g kukoricaliszt (vagy kukoricakeményítő)
  • 2 ek lenmagliszt (vagy gesztenye-, tökmag-, mandulaliszt)
  • 3 dl tej
  • 20 g élesztő
  • 1 tk só
  • 3 dl meleg víz

Elkészítése:

  1. A liszteket, sót összekeverem.
  2. Az élesztőt rámorzsolom, majd vízzel simára keverem, hogy kifejezetten lágy, kissé folyós tésztát kapjak.
  3. 15 percig állni hagyom.
  4. Hosszúkás, magas falú, papírral bélelt üveg sütőformába (nem-cakkos őzgerinc) simítom. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben (vagy 220 fokos sütőtérben) 45 perc alatt készre sütöm.
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!