Hozzávalók:
- 20 dkg száraz fejtett bab
- 30 dkg mirelit kukorica
- 15 dkg barna rizs
- 15dkg fehér rizs
- 2 nagy fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- egy kis zsiradék vagy olívaolaj
- 1 üveg sűrített paradicsompüré (360 g) vagy 3-4 dl házi sűrített paradicsomlé
- 2 nagyobb babérlevél
- 1 teáskanál oregano, bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, majoránna, római kömény, rozmaring
- só
Elkészítése:
- A babot előző este beáztatom vízbe.
- Másnap leöntöm az áztató vizet, és újabb adag vízbe felteszem főni 2 babérlevéllel és 1 teáskanál sóval.
- Addig párolom, míg puha nem lesz, és a víz épp hogy csak ellepi, amit főzés közben folyamatosan ellenőrizni kell, és ha elfő, akkor pótolni.
- Egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem üvegesre az apróra vágott hagymát, majd kevés vízzel megpárolom.
- Az átöblített barna rizst beleteszem. Kb. 0,5 l vízzel felöntöm.
- Majd megszórom ízlés szerint a fűszerekkel, belenyomom fokhagyma nyomón a fokhagymákat.
- Amikor félig megfőtt a barna rizs, bele teszem a fehér rizst és felöntöm a paradicsompürével.
- Ha megpuhult a rizs, hozzáöntöm a babot a kukoricát, majd lefedve készre főzöm (ez már csak 5-10 perc, hogy összeérjenek az ízek.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: