Mexicói bab

Hozzávalók:

Elkészítése:

  1. A babot előző este beáztatom vízbe.
  2. Másnap leöntöm az áztató vizet, és újabb adag vízbe felteszem főni 2 babérlevéllel és 1 teáskanál sóval.
  3. Addig párolom, míg puha nem lesz, és a víz épp hogy csak ellepi, amit főzés közben folyamatosan ellenőrizni kell, és ha elfő, akkor pótolni.
  4. Egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem üvegesre az apróra vágott hagymát, majd kevés vízzel megpárolom.
  5. Az átöblített barna rizst beleteszem. Kb. 0,5 l vízzel felöntöm.
  6. Majd megszórom ízlés szerint a fűszerekkel, belenyomom fokhagyma nyomón a fokhagymákat.
  7. Amikor félig megfőtt a barna rizs, bele teszem a fehér rizst és felöntöm a paradicsompürével.
  8. Ha megpuhult a rizs, hozzáöntöm a babot a kukoricát, majd lefedve készre főzöm (ez már csak 5-10 perc, hogy összeérjenek az ízek.
Címkék: ,
Tovább a blogra »