Lasagne

Húsos mártás elkészítése

Fehérmártás

Elkészítése:

  1. A felaprított vöröshagymát a zsiradékon megpirítjuk, majd a darált húst belekeverjük, fehéredésig.
  2. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a lereszelt zöldségeket.
  3. Kevés –kb.4-5dl-vízzel felöntjük.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük.
  5. Lefedjük és forrástól számítva kb. 40percig főzzük.

Mártás elkészítése:

  1. A zsiradékot megforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, kevergetve addig forrósítjuk, míg átfehéredik.
  2. A tejjel felengedjük, és sűrű péppé főzzük.
  3. Közben ízlés szerint fűszerezzük.

Összeállítás:

Egy sütő méretű tepsibe öntünk a fehérmártásból, majd tésztát teszünk rá, újra fehérmártás következik majd a húsos mártással is leöntjük, és újra tészta következik. Fehérmártás, húsos mártás, tésztát lerétegezzük, amíg fér a tepsibe. Fehérmártással fejezzük be és sajttal is megszórhatjuk. Alufóliával lefedjük és 200 fokon megsütjük. Ha megpuhult a tészta, akkor fólia nélkül visszatoljuk és a tetejét megpirítjuk.

Jó étvágyat!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »