Hozzávalók:
- 0,5 kg burgonya
- 2 sárgarépa
- 1,5 ek olívaolaj
- 2 dkg liszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- kevés pirospaprika
- só, ételízesítő
- tejföl
- zöldpetrezselyem, zeller
Tipp: Főzhetünk bele ízesítőnek 1-2 szál leveszöldséget, zellert, só helyett 1-2 kanál ételízesítőt. Nyáron ízesíthetjük paradicsommal, zöldpaprikával. Tálaláskor egy kanál tejfölt, ecetet adhatunk hozzá, de a jól ízesített levesből elmaradhat.
Elkészítése:
- A meghámozott burgonyát, a megtisztított zöldségeket karikára vagy kockára vágjuk, és sós vízben vagy csontlében megfőzzük.
- Az olajból és lisztből világos zsemleszínű rántást készítünk, majd a pirospaprikát belekeverjük. Ha megpuhultak a zöldségek besűrítjük a levest és összeforraljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: