Hozzávalók:
- 1 kg meggy
- 2 l víz
- 10 szem szegfűszeg
- 1 tk fahéj
- 1 csomag vanília pudingpor
- 2 dl tej
- 20 dkg cukor
Tipp: A gyümölcs bármilyen lehet, ízlés kérdése, szilva , málna. Nyáron friss gyümölcsből, télen befőttből vagy a fagyasztottból készítem. A pudingpor is ízlés kérdése lehet vaníliás, puncsos, epres.
Tejszínhabbal díszítem.
Elkészítése:
- A meggyet –esetleg magozom,- annyi vízzel teszem fel főni, hogy ellepje.
- Ízesítem cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjat is adhatunk hozzá. Felforralom, és a tejföllel elkevert pudingporral behabarom, vízzel felengedem, és még egyszer felforralom. Lehűtve tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: