Szilvi gyűjteménye

Sárgaborsókrémleves

Hozzávalók:

  • 0,5 kg sárgaborsó
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 nagy szál sárgarépa
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 tk só
  • 1 tk őrölt borsikafű
  • 1 kk őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 5 dl tejszín -elhagyható

 Elkészítése:

  1. A sárgaborsót előző este beáztatjuk.
  2. A hagymát apró kockára vágjuk, a répát megpucoljuk.
  3. A sárgaborsót sós (kb. 2-3 l) vízben feltesszük főni. Egy kis idő után habosodik, ezt szűrőkanállal leszedhetjük.
  4. Mikor már nem habosodik, belerakjuk az apró kockára vágott hagymát, a sárgarépát, a zellert,és a fűszereket.
  5. Ha minden puhára főtt, bot mixerrel átkeverjük (vagy turmixgépbe tesszük), majd visszaöntve a fazékba felöntjük a tejszínnel.
  6. Összeforraljuk, és ha szükséges utólag fűszerezzük.

Tanács: Díszítésként petrezselyemmel, leves gyönggyel megszórjuk.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!