Hozzávalók:
- 0,5 kg sárgaborsó
- 1 nagy fej hagyma
- 1 nagy szál sárgarépa
- 2 szál zellerzöld
- 2 tk só
- 1 tk őrölt borsikafű
- 1 kk őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma,
- 5 dl tejszín -elhagyható
Elkészítése:
- A sárgaborsót előző este beáztatjuk.
- A hagymát apró kockára vágjuk, a répát megpucoljuk.
- A sárgaborsót sós (kb. 2-3 l) vízben feltesszük főni. Egy kis idő után habosodik, ezt szűrőkanállal leszedhetjük.
- Mikor már nem habosodik, belerakjuk az apró kockára vágott hagymát, a sárgarépát, a zellert,és a fűszereket.
- Ha minden puhára főtt, bot mixerrel átkeverjük (vagy turmixgépbe tesszük), majd visszaöntve a fazékba felöntjük a tejszínnel.
- Összeforraljuk, és ha szükséges utólag fűszerezzük.
Tanács: Díszítésként petrezselyemmel, leves gyönggyel megszórjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: