Szilvi gyűjteménye

Zabpehelyfasírt

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 db házi tojás
  • 10 evőkanál zabpehely
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál majoranna
  • 1 kávéskanál borsikafű
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kókuszzsír vagy olívaolaj

Elkészítése:

  1. A vöröshagymát megpucolom, felaprítom. és kb 1 dl vízzel és a zabpehellyel összefőzöm.
  2. Tűzről levéve 20 percig pihentetem, és hozzáadom a tojásokat, majd befűszerezem.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsit a zsiradékkal kikenem, majd a zabpehely masszát kanál segítségével a tepsibe teszem és előmelegített sütőbe  200 fokon megsütöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!