Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 50 dkg karfiol
- 3 dkg olívaolaj
- 6 dkg reszelt sajt
- só, ízlés szerint fűszer
Mártáshoz:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál liszt
- 4 dl víz
- 2 dl tejföl
- só, szerecsendió
- feketebors vagy borsikafű
- reszelt sajt
Elkészítése:
- A mártáshoz a lisztet olajban kicsit átpirítom, felöntöm hideg vízzel – ha van, akkor húslevessel-, és kis lángon folyamatosan kavargatva felfőzöm, a fűszerekkel ízesítem. Ha az alapmártás csomós lenne, átszűröm.
- Beletesszük a tejfölt és kiforraljuk.
- A krumplit megtisztítom, és vastag karikára vágom. A karfiolt rózsáira szedem, megmosom.
- A tepsit kiolajozom, és lerétegezem a krumplit a karfiollal, majd leöntöm a tejfölös mártással, megszórom reszelt sajttal, és előmelegített, közepesen forró sütőben megsütöm.
Tanács: Tálalásnál meghinthetjük apróra vágott kaporral és petrezselyemmel. Hús mellé is tehetjük és együtt megsüthetjük. Például túróval töltött csirkével.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: