Szilvi gyűjteménye

Karfiolos rakott burgonya

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 50 dkg karfiol
  • 3 dkg olívaolaj
  • 6 dkg reszelt sajt
  • só, ízlés szerint fűszer

Mártáshoz:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dl víz
  • 2 dl tejföl
  • só, szerecsendió
  • feketebors vagy borsikafű
  • reszelt sajt

Elkészítése:

  1. A mártáshoz a lisztet olajban kicsit átpirítom, felöntöm hideg vízzel – ha van, akkor húslevessel-, és kis lángon folyamatosan kavargatva felfőzöm, a fűszerekkel ízesítem. Ha az alapmártás csomós lenne, átszűröm.
  2. Beletesszük a tejfölt és kiforraljuk.
  3. A krumplit megtisztítom, és vastag karikára vágom. A karfiolt rózsáira szedem, megmosom.
  4. A tepsit kiolajozom, és lerétegezem a krumplit a karfiollal, majd leöntöm a tejfölös mártással, megszórom reszelt sajttal, és előmelegített, közepesen forró sütőben megsütöm.

Tanács: Tálalásnál meghinthetjük apróra vágott kaporral és petrezselyemmel. Hús mellé is tehetjük és együtt megsüthetjük. Például túróval töltött csirkével.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!