Karfiolos rakott burgonya

Hozzávalók:

Mártáshoz:

Elkészítése:

  1. A mártáshoz a lisztet olajban kicsit átpirítom, felöntöm hideg vízzel – ha van, akkor húslevessel-, és kis lángon folyamatosan kavargatva felfőzöm, a fűszerekkel ízesítem. Ha az alapmártás csomós lenne, átszűröm.
  2. Beletesszük a tejfölt és kiforraljuk.
  3. A krumplit megtisztítom, és vastag karikára vágom. A karfiolt rózsáira szedem, megmosom.
  4. A tepsit kiolajozom, és lerétegezem a krumplit a karfiollal, majd leöntöm a tejfölös mártással, megszórom reszelt sajttal, és előmelegített, közepesen forró sütőben megsütöm.

Tanács: Tálalásnál meghinthetjük apróra vágott kaporral és petrezselyemmel. Hús mellé is tehetjük és együtt megsüthetjük. Például túróval töltött csirkével.

Címkék: ,
Tovább a blogra »