Szilvi gyűjteménye

Meggymártás

Hozzávalók:

  • 50dkg meggy
  • 1dkg keményítő
  • 1dl tejföl
  • 2 evőkanál cukor, vagy édesítő

Elkészítése:

  1. A meggyet megmosom és kimagozom.
  2. Felteszem főni, csipetnyi sóval. Egy liter vizet öntök rá.
  3. 5-10 percig forralom.
  4. A keményítőt először a cukorral, majd a tejföllel összekeverem, kevés főzőlevet is adok hozzá és ráöntöm a meggyre, besűrítem. 1-2percig forralom, közben kevergetem. Kóstolás után még édesítem.

Tanács: Lehet ízesíteni 0,5 kk őrölt fahéjjal és 0,5 kk őrölt szegfűszeggel is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!