Szilvi gyűjteménye

Rakott karfiol hús nélkül

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol
  • olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 15dkg köles
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl tejföl (12 %-os)
  • 8 db tojás
  • só,őrölt kömény, borsikafű
  • 4 ek teljeskiörlésű liszt
  • 0,5tk szerecsendió
  • 0,5tk fehérbors

 Elkészítés:

  1. A karfiol külső leveleit leszedem, rózsáira szedem és megmosom.
  2. Egy nagy fazékban, félpuhára főzöm a karfiolt. Ez forrástól számítva kb. 10 perc. Sóval, köménnyel ízesítem.
  3. A tojásokat megfőzöm.
  4. A vöröshagymát felkockázom, kevés olajon megpirítom. Vízzel átöblített kölest beleteszem, kb. fél liter vízzel felöntöm. Ízlés szerint sóval, köménnyel, borsikafűvel ízesítem és megfőzöm.
  5. Közben a zsemlemorzsát olajon világos barnára pirítom.
  6. Besamelmártást készítek. Az olajat megforrósítom, hozzáadom a lisztet, kevergetve átforrósítom,
  7. A vízzel felengedem, és állandó keveréssel sűrű péppé főzöm.
  8. Közben fűszerezem a fehérborssal, szerecsendióval, sóval.
  9. Egy tűzálló tálat kiolajozok, beleszórom a zsemlemorzsa felét, erre rakom a karfiol felét, majd a kölest a felszeletelt tojást és a maradék karfiolt. A besamellel leöntöm és a maradék zsemlemorzsával megszórom.
  10. Előmelegített sütőben 220 C°-on kb. 30 perc alatt átsütjük. Ha idő előtt nagyon pirulna a teteje, sütőpapírral letakarom.

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!