A karfiol külső leveleit leszedem, rózsáira szedem és megmosom.
Egy nagy fazékban, félpuhára főzöm a karfiolt. Ez forrástól számítva kb. 10 perc. Sóval, köménnyel ízesítem.
A tojásokat megfőzöm.
A vöröshagymát felkockázom, kevés olajon megpirítom. Vízzel átöblített kölest beleteszem, kb. fél liter vízzel felöntöm. Ízlés szerint sóval, köménnyel, borsikafűvel ízesítem és megfőzöm.
Közben a zsemlemorzsát olajon világos barnára pirítom.
Besamelmártást készítek. Az olajat megforrósítom, hozzáadom a lisztet, kevergetve átforrósítom,
A vízzel felengedem, és állandó keveréssel sűrű péppé főzöm.
Közben fűszerezem a fehérborssal, szerecsendióval, sóval.
Egy tűzálló tálat kiolajozok, beleszórom a zsemlemorzsa felét, erre rakom a karfiol felét, majd a kölest a felszeletelt tojást és a maradék karfiolt. A besamellel leöntöm és a maradék zsemlemorzsával megszórom.
Előmelegített sütőben 220 C°-on kb. 30 perc alatt átsütjük. Ha idő előtt nagyon pirulna a teteje, sütőpapírral letakarom.