Szilvi gyűjteménye

Rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 20 dkg rizs
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 2 közepes fej vöröshagyma+1 kisebb fej
  • 2 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 2,5 dl tej
  • Mustár
  • Olaj
  • Pirospaprika,
  • Lestyán
  • Borsikafű
  • Kömény

Elkészítése:

  1. A rizst 1, 5 × mennyiségű vízben, sóval, lestyánnal kb. 10 perc alatt megfőzöm.
  2. A karfiolt rózsáira szedem, 1 ek. sós vízben félpuhára főzöm.
  3. A krumplit meghámozom, feldarabolom, felteszem főni.
  4. Pörkölt alapot készítek. A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, beleteszek egy kevés pirospaprikát, belevágom a paradicsomot és a paprikát, ízesítem sóval, borsikafűvel, köménnyel.
  5. Miután a krumpli megfőtt, leszűröm. Turmixgépbe teszem a tejjel, kevés vöröshagymával, mustárral, sóval és borsikafűvel, összeturmixolom.
  6. Annyi tejet teszek bele, hogy folyós állagú legyen (állásában besűrűsödik, ilyenkor egy kis tejjel hígítsuk).
  7. A tepsibe vagy az üvegtálba, először az előbbi öntetből öntök egy keveset, rá a rizst teszem, majd a pörköltet, arra a karfiolt. Végül a maradék öntetet.
  8. Összemelegítem kb. 30 perc alatt 200 fokon.

Tanács: Rizs helyett használhatok kölest is.

Jó étvágyat kívánok.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!