Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 20 dkg rizs
- 1 db nagyobb krumpli
- 2 közepes fej vöröshagyma+1 kisebb fej
- 2 db paprika
- 4 db paradicsom
- 2,5 dl tej
- Mustár
- Olaj
- Só
- Pirospaprika,
- Lestyán
- Borsikafű
- Kömény
Elkészítése:
- A rizst 1, 5 × mennyiségű vízben, sóval, lestyánnal kb. 10 perc alatt megfőzöm.
- A karfiolt rózsáira szedem, 1 ek. sós vízben félpuhára főzöm.
- A krumplit meghámozom, feldarabolom, felteszem főni.
- Pörkölt alapot készítek. A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, beleteszek egy kevés pirospaprikát, belevágom a paradicsomot és a paprikát, ízesítem sóval, borsikafűvel, köménnyel.
- Miután a krumpli megfőtt, leszűröm. Turmixgépbe teszem a tejjel, kevés vöröshagymával, mustárral, sóval és borsikafűvel, összeturmixolom.
- Annyi tejet teszek bele, hogy folyós állagú legyen (állásában besűrűsödik, ilyenkor egy kis tejjel hígítsuk).
- A tepsibe vagy az üvegtálba, először az előbbi öntetből öntök egy keveset, rá a rizst teszem, majd a pörköltet, arra a karfiolt. Végül a maradék öntetet.
- Összemelegítem kb. 30 perc alatt 200 fokon.
Tanács: Rizs helyett használhatok kölest is.
Jó étvágyat kívánok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: