Rakott karfiol

Hozzávalók:

Elkészítése:

  1. A rizst 1, 5 × mennyiségű vízben, sóval, lestyánnal kb. 10 perc alatt megfőzöm.
  2. A karfiolt rózsáira szedem, 1 ek. sós vízben félpuhára főzöm.
  3. A krumplit meghámozom, feldarabolom, felteszem főni.
  4. Pörkölt alapot készítek. A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, beleteszek egy kevés pirospaprikát, belevágom a paradicsomot és a paprikát, ízesítem sóval, borsikafűvel, köménnyel.
  5. Miután a krumpli megfőtt, leszűröm. Turmixgépbe teszem a tejjel, kevés vöröshagymával, mustárral, sóval és borsikafűvel, összeturmixolom.
  6. Annyi tejet teszek bele, hogy folyós állagú legyen (állásában besűrűsödik, ilyenkor egy kis tejjel hígítsuk).
  7. A tepsibe vagy az üvegtálba, először az előbbi öntetből öntök egy keveset, rá a rizst teszem, majd a pörköltet, arra a karfiolt. Végül a maradék öntetet.
  8. Összemelegítem kb. 30 perc alatt 200 fokon.

Tanács: Rizs helyett használhatok kölest is.

Jó étvágyat kívánok.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »