Szilvi gyűjteménye

Zabtallér

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj vagy kókuszolaj
  • 10 dkg méz (ízlés szerint lehet kevesebb vagy több is)
  • 15 dkg rizsliszt
  • 2 dl víz
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg zabpehely
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 kiskanál fahéj

 Elkészítése:

  1. Egy minimum 2 literes lábasban felolvasztom a vajat vagy a kókuszolajat, hozzáöntöm a mézet. Összekeverem, majd hozzáadom a rizslisztet, végül a vizet. Innentől még addig melegítem, amíg a rizsliszt „megfő”. Ez max 1-2 perc,amikor besűrűsödik , akkor kész.
  2. Összegyúrom a többi hozzávalóval.
  3. Sütőpapírra kis tallérokat formázok belőle, ízlés szerint lehet vastagabb vagy vékonyabb. Ha vékonyabb, akkor ropogós lesz, ha vastagabb, puha marad a közepe.
  4. 180C-on kb.: 10percig sütjük, illetve tűpróbáig.
  5. Finom, kis laktatós keksz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!