Szilvi gyűjteménye

Orchidea szelet Gluténmentesen

Hozzávalók:

Tészta

  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált mák
  • 2 ek. liszt
  • 1/2 tasak sütőpor

Krém (Sárga)

  • 5 tojássárga
  • 3 dl LM tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg Rama
  • 1 tasak vaníliaízű pudingpor

Krém (Barna)

  • 3 dl Hulala
  • 2 ek. Holland kakaópor
  • 2 ek. krisztálycukor

Elkészítése:

  1. Sütőt előmelegítjük 150°C-ra. A 22*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verem a porcukorral, majd lazán beleforgatom a mákot. A lisztet elkeverem a sütőporral és a fenti masszába forgatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe, Kb.: 15-20 perc alatt 150°C-on megsütöm.
  3. Addig elkészítem a sárga krémet. A tejet a cukorral, az 5 tojás sárgájával és a pudingporral sűrűre főzöm. Miután kihűlt a vajjal habosra keverem és a kihűlt tésztára kenem.
  4. A harmadik réteghez a Hulalát a kakaóporral és a cukorral kemény habbá verem. A sárga krém tetejére simítom és hűtőbe teszem Kb.: 1 órára pihenni.

Díszíthetjük csokidarával vagy olvasztott csokival.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!