Szilvi gyűjteménye

Kölesfasírt

Hozzávalók:

  • 1 bögre köles
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 tojás
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál majoranna
  • só, vegeta
  • lenmag pehely vagy útifűmaghéj

Elkészítése:

  1. A megmosott kölest 2 bögre vízzel felöntjük sóval, vegetával ízesítjük.
  2. Fedő alatt időnként megkeverve 15-20 percig főzzük.
  3. A már kész köleshez hozzákeverjük a fűszereket és a tojást és az aprított hagymákat. Ha túl folyós az állaga, lenmagpelyhet vagy útifűmaghéjat tehetünk hozzá. Ekkor 10 percig állni hagyjuk, hogy magába szívja a nedvességet.
  4. A kapott masszából kanál segítségével golyókat formázunk, majd kicsit szétlapítjuk őket.
  5. A lepényt kókuszzsírral kikent tepsire fektetjük és kb. 20 perc alatt megsütjük.
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!