Hozzávalók:
- 1 bögre köles
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 tojás
- kakukkfű
- rozmaring
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál majoranna
- só, vegeta
- lenmag pehely vagy útifűmaghéj
Elkészítése:
- A megmosott kölest 2 bögre vízzel felöntjük sóval, vegetával ízesítjük.
- Fedő alatt időnként megkeverve 15-20 percig főzzük.
- A már kész köleshez hozzákeverjük a fűszereket és a tojást és az aprított hagymákat. Ha túl folyós az állaga, lenmagpelyhet vagy útifűmaghéjat tehetünk hozzá. Ekkor 10 percig állni hagyjuk, hogy magába szívja a nedvességet.
- A kapott masszából kanál segítségével golyókat formázunk, majd kicsit szétlapítjuk őket.
- A lepényt kókuszzsírral kikent tepsire fektetjük és kb. 20 perc alatt megsütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: