Szilvi gyűjteménye

Húsgombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 8 dkg rizs
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors

 Elkészítés:

  1. A vöröshagymát, fokhagymát apró kockára vágjuk vagy aprítógéppel összeaprítjuk és az előre összekevert fűszereket beledobjuk, jól elkavarjuk.
  2. Majd a darált húsra öntjük, hozzáadjuk a megmosott lecsepegtetett rizst (nem főztem előre, és nem is gyors rizs), és jól összedolgozzuk.
  3. Ha nem elég laza a hús, ha túlságosan darabos, tapintásra keménynek érezzük, nehezen lehet vele dolgozni, akkor pár korty vízzel lazíthatunk az állagán, és érezhető lesz a különbség, könnyebb a masszával dolgozni, simulni fog a kezünkhöz, így nem csak könnyebb gombócot formálni, de nem is fog szétesni. De tényleg csak kortyonként adagoljuk a vizet. Kicsit állni hagyjuk. (tojás keményíti a gombócot, a víz helyettesíti)
  4. Közben vizet odatesszük forralni.
  5. Két kanál segítségével gombócokat formálunk és a felforrt vízbe tesszük.
  6. Körülbelül 20percig főzzük, majd szűrő segítségével tálba szedjük.
  7. Paradicsom szószhoz, levesbe tálaljuk.
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!