A vöröshagymát, fokhagymát apró kockára vágjuk vagy aprítógéppel összeaprítjuk és az előre összekevert fűszereket beledobjuk, jól elkavarjuk.
Majd a darált húsra öntjük, hozzáadjuk a megmosott lecsepegtetett rizst (nem főztem előre, és nem is gyors rizs), és jól összedolgozzuk.
Ha nem elég laza a hús, ha túlságosan darabos, tapintásra keménynek érezzük, nehezen lehet vele dolgozni, akkor pár korty vízzel lazíthatunk az állagán, és érezhető lesz a különbség, könnyebb a masszával dolgozni, simulni fog a kezünkhöz, így nem csak könnyebb gombócot formálni, de nem is fog szétesni. De tényleg csak kortyonként adagoljuk a vizet. Kicsit állni hagyjuk. (tojás keményíti a gombócot, a víz helyettesíti)
Közben vizet odatesszük forralni.
Két kanál segítségével gombócokat formálunk és a felforrt vízbe tesszük.
Körülbelül 20percig főzzük, majd szűrő segítségével tálba szedjük.