Szilvi gyűjteménye

Tahini+Hummusz házilag

Tahini házilag

Hozzávalók:

  • 10 dkg szezámmag
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • víz

Elkészítés:

  1. Tedd egy serpenyőbe vagy lábosba, és közepes hőmérsékleten, kevergetve vagy az edényt gyakran rázogatva pirítsd meg. Óvatosan kell, mert hamar megég, és akkor a szezámmag keserű lesz.
  2. Ezt követően tedd át egy turmixgépbe, add hozzá az olajat és a megpucolt fokhagymát, majd turmixold össze.
  3. Ha szükséges, önts hozzá annyi vizet, hogy krémszerű legyen az állaga.
  4. Zárható üvegben a hűtőben egy-két hétig eláll.

 

Hummusz házilag

Hozzávalók:

  • 40 dkg főtt vagy 1 konzerv csicseriborsó
  • 3 evőkanál tahini vagy 3 evőkanál örölt szezámmag
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1/2 citrom
  • 2 gerezd fohagyma

Elkészítés:

  1. A konzerv csicseriborsót leszűrjük, a levét félretesszük.
  2. Hozzáadjuk az őrölt szezámmagot a citrom kifacsart levét, az olívaolajat, belereszeljük a fokhagymát, fűszerezzük sóval, majd egyszerűen pürésítjük, turmixoljuk.
  3. Ha nem elég krémes, adhatunk hozzá egy keveset a félretett léből, vagy olívaolajjal, esetleg tahinivel krémesítjük.
  4. Érdemes egy kicsit állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek.
  5. Pitával, pirítóssal kínáljuk

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!