Szilvi gyűjteménye

Falafel

Hozzávalók :

  • 350g száraz csicseriborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál apróra vágott petrezselyem
  • 3 teáskanál koriander
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 3 teáskanál só
  • teáskanál kömény és borsikafű

Elkészítése:

  1. A csicseriborsót mossuk meg és áztassuk be legalább 12 órára.
  2. A csicseriborsót, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymagerezdeket, fűszereket, összeaprítom. Egy kissé darabos, nedves tapintású, laza masszát kell kapnunk. Hígíthatunk vagy sűríthetünk rajta 1-1 ek. vízzel vagy liszttel. Általában 1 evőkanál lisztet szoktam tenni bele.
  3. Kanállal formáztam, sütőpapírral kibélelt tepsire, és 180 fokon légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütöttem őket, amíg elkezdtek megpirulni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!