Hozzávalók :
- 350g száraz csicseriborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál apróra vágott petrezselyem
- 3 teáskanál koriander
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 3 teáskanál só
- teáskanál kömény és borsikafű
Elkészítése:
- A csicseriborsót mossuk meg és áztassuk be legalább 12 órára.
- A csicseriborsót, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymagerezdeket, fűszereket, összeaprítom. Egy kissé darabos, nedves tapintású, laza masszát kell kapnunk. Hígíthatunk vagy sűríthetünk rajta 1-1 ek. vízzel vagy liszttel. Általában 1 evőkanál lisztet szoktam tenni bele.
- Kanállal formáztam, sütőpapírral kibélelt tepsire, és 180 fokon légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütöttem őket, amíg elkezdtek megpirulni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: