Szilvi gyűjteménye

Nem Lehet Abbahagyni Csirke

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb kettévágva
  • 10 dkg rizsliszt
  • 1 lapos evőkanál pirospaprika
  • 4 dl tejföl-elhagyható
  • 1 dl olaj- elhagyható
  • 1 teás kanál ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lila- vagy vöröshagyma

Elkészítés:

  1. Elkészítés előtt pár órával a csirke combokról lehúzom a bőrt,- szerintem elhagyható- kettévágom, besózom.
  2. Készítéskor pár evőkanál lisztet a pirospaprikával összekeverem, és a húsokat megforgatom benne. Tepsibe egymás mellé teszem, kevés vizet öntök alá.
  3. A tejfölt, olajat, ételízesítőt, zúzott fokhagymát a felkockázott vöröshagymát jól összekeverjük, és a húsok tetejére öntjük. Lefedjük vagy alufóliázzuk.
  4. Ezután előmelegített sütőben megsütjük, majd fedő nélkül pirosra sütjük.

 Tanács: Pirítás előtt NE öntsük le a szaftot.

Burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk görög saláta jól illik még hozzá.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!