Nem Lehet Abbahagyni Csirke
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb kettévágva
- 10 dkg rizsliszt
- 1 lapos evőkanál pirospaprika
- 4 dl tejföl-elhagyható
- 1 dl olaj- elhagyható
- 1 teás kanál ételízesítő
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lila- vagy vöröshagyma
Elkészítés:
- Elkészítés előtt pár órával a csirke combokról lehúzom a bőrt,- szerintem elhagyható- kettévágom, besózom.
- Készítéskor pár evőkanál lisztet a pirospaprikával összekeverem, és a húsokat megforgatom benne. Tepsibe egymás mellé teszem, kevés vizet öntök alá.
- A tejfölt, olajat, ételízesítőt, zúzott fokhagymát a felkockázott vöröshagymát jól összekeverjük, és a húsok tetejére öntjük. Lefedjük vagy alufóliázzuk.
- Ezután előmelegített sütőben megsütjük, majd fedő nélkül pirosra sütjük.
Tanács: Pirítás előtt NE öntsük le a szaftot.
Burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk görög saláta jól illik még hozzá.