Szilvi gyűjteménye

Tojáspörkölt

Hozzávalók:

  • 20 db főtt tojás
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 4 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint
  • vegeta
  • 5 dl víz

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk. 
  2. A tűzről félrehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát. Körülbelül 5 dl vízzel felöntjük, és sózzuk, borsozzuk, pici őrölt köménnyel és vegetával ízesítjük.
  3. 20 percig főzzük a pörkölt alapot, amíg besűrűsödik (közben a vizet pótoljuk, ha nagyon elfőne).
  4. A tojásokat kb. 8 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és szeletekre vagy gerezdekre vágjuk.
  5. Az elkészült pörkölt alapba tesszük a tojásokat, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Óvatosan kavarjuk meg, hogy a tojások ne nagyon sérüljenek.
  6. Rizzsel, tésztával, galuskával tálalhatjuk. Saláta finom lehet hozzá, mint minden más pörkölthöz is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!