Hozzávalók:
- 400 gramm főtt csicseriborsó
- olívaolaj, só, bors
- fűszerek (kurkuma, curry, pirospaprika, bármi)
Elkészítése:
- A csicseriborsót egy konyharuhába borítva szárazra törlöm, majd sütőpapírral bélelt tepsire szórom.
- Meglocsolom egy kevés olívaolajjal, sózom, összeforgatom, hogy mindenütt bevonja.
- 200 fokosra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt ropogósra sütöm, majd ízlés szerint fűszerezem.
Tanács:
A megfőtt csicseriborsó lefagyasztható kisebb mennyiségben.
Így főzöm:
- A csicseriborsót előző este nagy lábosban beáztatom. Sok víz kell neki, minimum háromszoros mennyiség.
- Egy kanál sót teszek hozzá, úgy gyorsabban puhul. Lefedem. Így a főzési időn sokat lehet spórolni: másnap leszűröm, és négyszeres mennyiségű vízben felforralom,majd alacsony lángon főzöm kb. egy-másfél órán keresztül.
- Ha a borsó nagyon régi, a főzési idő még ennél is hosszabb lehet. Közben néha érdemes ránézni, nehogy elfogyjon a víz róla.
- Arra is érdemes odafigyelni, hogy humuszhoz puhább, ragukhoz, salátákhoz – és fagyasztáshoz is – viszont valamivel keményebb állag az ideális.
- Fagyasztás előtt a főtt csicseriborsót leszűröm, leszárogatom, majd kis, 400 grammos adagokban zacskóba teszem, és fektetve teszem a fagyasztóba.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: