Szilvi gyűjteménye

Fűszeres, pirított csicseriborsó

Hozzávalók:

  • 400 gramm főtt csicseriborsó
  • olívaolaj, só, bors
  • fűszerek (kurkuma, curry, pirospaprika, bármi)

Elkészítése:

  1. A csicseriborsót egy konyharuhába borítva szárazra törlöm, majd sütőpapírral bélelt tepsire szórom.
  2. Meglocsolom egy kevés olívaolajjal, sózom, összeforgatom, hogy mindenütt bevonja.
  3. 200 fokosra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt ropogósra sütöm, majd ízlés szerint fűszerezem.

Tanács:

A megfőtt csicseriborsó lefagyasztható kisebb mennyiségben.

Így főzöm:

  • A csicseriborsót előző este nagy lábosban beáztatom. Sok víz kell neki, minimum háromszoros mennyiség.
  • Egy kanál sót teszek hozzá, úgy gyorsabban puhul. Lefedem. Így a főzési időn sokat lehet spórolni: másnap leszűröm, és négyszeres mennyiségű vízben felforralom,majd alacsony lángon főzöm kb. egy-másfél órán keresztül.
  • Ha a borsó nagyon régi, a főzési idő még ennél is hosszabb lehet. Közben néha érdemes ránézni, nehogy elfogyjon a víz róla.
  • Arra is érdemes odafigyelni, hogy humuszhoz puhább, ragukhoz, salátákhoz – és fagyasztáshoz is – viszont valamivel keményebb állag az ideális.
  • Fagyasztás előtt a főtt csicseriborsót leszűröm, leszárogatom, majd kis, 400 grammos adagokban zacskóba teszem, és fektetve teszem a fagyasztóba.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!