Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehely
- 3 dkg puffasztott gabonapehely
- 15 dkg méz
- 1 dkg pirított szezámmag
- 1 dkg pirított lenmag
- 6 dkg tetszőleges aszalt gyümölcs, apróra vágva
- 4 dkg pirított, apróra vágott sótlan mogyoró
- a bevonáshoz csokoládé (elhagyható)
Elkészítés:
- A mézen kívül az összes alapanyagot összekeverjük egy nagyobb tálban.
- A mézet megmelegítjük egy közepes lábasban, amikor meleg és folyós, akkor hozzáöntjük a száraz keveréket.
- Alaposan eldolgozzuk, és lassú tűzön 5-6 percig folyamatos kevés mellett hagyjuk, hogy a száraz keverék beigya a mézet.
- Egy tepsit vagy egy üveg tálat kibélelünk sütőpapírral, és a masszát egyenletesen elosztjuk benne kb. 1,5-2 cm magasságban. Nehezéket helyezünk rá, és legalább 12 órára hűtőbe tesszük.
- Másnap szeleteljük. Ha kakaós ízt szeretnénk enni, akkor a szeletek alját márthatjuk olvasztott csokiba.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: