Szilvi gyűjteménye

Sütés nélküli müzliszelet

Hozzávalók:

  • 10 dkg zabpehely
  • 3 dkg puffasztott gabonapehely
  • 15 dkg méz
  • 1 dkg pirított szezámmag
  • 1 dkg pirított lenmag
  • 6 dkg tetszőleges aszalt gyümölcs, apróra vágva
  • 4 dkg pirított, apróra vágott sótlan mogyoró
  • a bevonáshoz csokoládé (elhagyható)

Elkészítés:

  1. A mézen kívül az összes alapanyagot összekeverjük egy nagyobb tálban.
  2. A mézet megmelegítjük egy közepes lábasban, amikor meleg és folyós, akkor hozzáöntjük a száraz keveréket.
  3. Alaposan eldolgozzuk, és lassú tűzön 5-6 percig folyamatos kevés mellett hagyjuk, hogy a száraz keverék beigya a mézet.
  4. Egy tepsit vagy egy üveg tálat kibélelünk sütőpapírral, és a masszát egyenletesen elosztjuk benne kb. 1,5-2 cm magasságban. Nehezéket helyezünk rá, és legalább 12 órára hűtőbe tesszük.
  5. Másnap szeleteljük. Ha kakaós ízt szeretnénk enni, akkor a szeletek alját márthatjuk olvasztott csokiba.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!