Hozzávalók:
- 0,5kg rizsliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 10 dkg méz
- 1 kk só
- 2 ek útifűmaghéj
- 2 tojássárgája
- 3dl LM tej
- 10 dkg olvasztott kókuszzsír
Hintéshez
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- olvasztott kókuszzsír
Vanilia mártás:
- 0,5l l LM tej
- 2 tojássárgája
- 5 dkg cukor
- 1 ek rizsliszt
- 1 dkg kókuszzsír
Elkészítése:
- A lisztet tálba kimérjük, hozzáadjuk a mézet az élesztőt, sót, útifűmaghéjat, a tojást, az olvasztott kókuszzsírt, és végül, a tejjel, alaposan kidagasztjuk géppel.
- Két kanál segítségével tepsibe vagy üvegtálba szaggatjuk.
- Diós cukorral megszórjuk és kevés zsiradékkal meglocsoljuk.
- Ezután kb 50percig kelesztjük, majd kb. 25perc alatt 180 fokon készre sütjük.
- A vaníliamártáshoz a tojássárgáját cukorral, liszttel elkeverjük, majd 1 dl tejjel hígítjuk.
- A maradék tejet felforraljuk és a tojássárgás masszát hozzáöntve, folytonos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Forrnia nem szabad, mert a tojássága összecsomósodik benne. Akkor van kész, ha kanalat bevonja a krém és nem fut le róla.
- Ha a tűzről levettük, beletesszük a zsiradékot és fényesre keverjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: