Szilvi gyűjteménye

Gluténmentes galuska

Hozzávalók:

  • 3-4 db tojás (néggyel biztosan nem fő szét)
  • 15 dkg rizsliszt
  • 15 dkg kukoricaliszt (de lehet vagy csak az egyik, vagy csak a másik)
  • 1,5-2 dl víz
  • 1 tk só

Elkészítése:

  • A 4 tojásból, vízből, sóból, lisztből közepesen lágy tésztát keverünk (keményebb nokedli sűrűségű tészta legyen), nem kell nagyon kidolgozni. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, 1-2 percig főzzük.

 Másik változat:

Hozzávalók:

  • 30 dkg Naturbit Alfa-mix liszt
  • 2 db tojás
  • 1 tk só
  • 220 ml víz
  • 1-2 ek kókuszzsír

Elkészítése:

  1. Összekeverjük a hozzávalókat -zsiradék nélkül.
  2. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk.
  3. Ha a tészta feljön a víz felszínére még 2 percig forraljuk, majd leöntjük a vizet és zsiradékot elkeverjük benne. Így nem ragad össze.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!