Szilvi gyűjteménye

Lecsó

Hozzávalók:

  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5kg zöldpaprika
  • 0,5kg paradicsom
  • 20dkg rizs
  • 20dkg főzőkolbász vagy virsli
  • só, vegeta

Elkészítése:         

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a paprika magházát és a paradicsom kacs részét távolítsuk el, majd szeljük kockákra a hagymával együtt.
  2. Kevés olajon, csipet sóval, borssal pároljuk üvegesre a hagymát, majd tegyük rá a paradicsomot és fedő alatt főzzük, amíg levet ereszt.
  3. Tegyük fel a rizst kétszeres mennyiségű vízzel főni, kevés sóval kis lángon főzzük, amíg elfő a víz és megpuhul a gabona.
  4. Ha a paradicsom kieresztette a levét tegyük bele a paprikát és főzzük, amíg megpuhul.
  5. Karikázzuk fel a virslit, és ha a paprika megpuhult tegyük a lecsóhoz, főzzük össze.

TANÁCS: Lehet kölest, bulgurt vagy kuszkuszt köretnek rizs helyett

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!