Lecsó
Hozzávalók:
- kevés olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 0,5kg zöldpaprika
- 0,5kg paradicsom
- 20dkg rizs
- 20dkg főzőkolbász vagy virsli
- só, vegeta
Elkészítése:
- Tisztítsuk meg a zöldségeket, a paprika magházát és a paradicsom kacs részét távolítsuk el, majd szeljük kockákra a hagymával együtt.
- Kevés olajon, csipet sóval, borssal pároljuk üvegesre a hagymát, majd tegyük rá a paradicsomot és fedő alatt főzzük, amíg levet ereszt.
- Tegyük fel a rizst kétszeres mennyiségű vízzel főni, kevés sóval kis lángon főzzük, amíg elfő a víz és megpuhul a gabona.
- Ha a paradicsom kieresztette a levét tegyük bele a paprikát és főzzük, amíg megpuhul.
- Karikázzuk fel a virslit, és ha a paprika megpuhult tegyük a lecsóhoz, főzzük össze.
TANÁCS: Lehet kölest, bulgurt vagy kuszkuszt köretnek rizs helyett