Szilvi gyűjteménye

Túrógombóc gluténmentesen

Hozzávalók:

  • 50dkg túró
  • 20 dkg köles
  • 0,5 mk só
  • 3 dkg kókusz zsír
  • zabpehely
  • olaj
  • tejföl
  • méz

Elkészítése:

  1. A kölest többször átöblítem és 0,5l vízzel felöntve, sóval ízesítve megfőzőm.
  2. Ezután a zsiradékkal elkeverve lefedem és hagytam, hogy felszívja a nedvességet.
  3. Langyosra hűtöttem, majd a túróval összekeverve aprítógépbe raktam, kevés mézzel édesítettem.
  4. Fél órát állni hagytam.
  5. Közben a zabpelyhet kevés zsiradékon megpirítottam, majd két kanál segítségével gombócot formáltam a túrós masszából és mélyebb üvegtálba rétegeztem a zabpehellyel.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!