Hozzávalók
- 1 kg vöröshagyma 4db
- 5 kg kápia paprika paradicsompaprika
- 2 kg paradicsom
- 1 kg száraz bab
- 7 dl olaj
- só, bors, babérlevél
Elkészítése:
- A zöldségféléket megmossuk, megpucoljuk, a hagymát a paradicsompaprikával ledaráljuk; a babot sós vízben előfőzzük, felét ledaráljuk. A paradicsomot meghámozzuk, és szintén ledaráljuk.
- A ledarált hagymát és paprikát az olajon megdinszteljük, majd amikor kezd feljönni az olaj a tetejére, hozzáadjuk a darált paradicsomot is, és tovább dinszteljük.
- Amikor ismét kezd feljönni az olaj a tetejére, hozzáadjuk a babot is, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel, és addig főzzük, amíg az olaj feljön a tetejére.
- A kifőtt zakuszkát tisztára mosott, kifőzött üvegekbe rakjuk, lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: