Szilvi gyűjteménye

Zakuszka

Hozzávalók

  • 1 kg vöröshagyma   4db
  • 5 kg kápia paprika paradicsompaprika
  • 2 kg paradicsom
  • 1 kg száraz bab
  • 7 dl olaj
  • só, bors, babérlevél

Elkészítése:

  1. A zöldségféléket megmossuk, megpucoljuk, a hagymát a paradicsompaprikával ledaráljuk; a babot sós vízben előfőzzük, felét ledaráljuk. A paradicsomot meghámozzuk, és szintén ledaráljuk.
  2. A ledarált hagymát és paprikát az olajon megdinszteljük, majd amikor kezd feljönni az olaj a tetejére, hozzáadjuk a darált paradicsomot is, és tovább dinszteljük.
  3. Amikor ismét kezd feljönni az olaj a tetejére, hozzáadjuk a babot is, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel, és addig főzzük, amíg az olaj feljön a tetejére.
  4. A kifőtt zakuszkát tisztára mosott, kifőzött üvegekbe rakjuk, lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!