Hozzávalók: 20db-hoz
- 20 dkg zabpehely
- 7 dkg rizsliszt
- 5 tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 1 db tojás
- 5 ek méz
- 10 dkg kókuszzsír
Elkészítése:
- Először a száraz alapanyagokat keverjük össze, hogy a szódabikarbóna megfelelően eloszoljon.
- A kókuszzsiradékot kicsit folyóssá tesszük és a többi nedves alapanyaggal együtt a zabpehellyel jól összekeverjük.
- Amikor végleg összeállt, két kanál segítségével, ízlés szerinti méretű halmokat gömbölyítünk, majd kilapítva sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk őket.
- Hamar megsül (20-25 perc vagy hamarabb). Kb 20 keksz lesz belőle.
Tipp:
Bármilyen (maréknyi) olajos magvat lehet belekeverni (mogyoró, napraforgó, szezámmag, dió). Karácsonykor pedig fahéj helyett mézeskalács fűszerrel ízesítve ünnepi hangulatot kelt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: