Szilvi gyűjteménye

Zabpehely keksz rizsliszttel

Hozzávalók: 20db-hoz

  • 20 dkg zabpehely
  • 7 dkg rizsliszt
  • 5 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 1 db tojás
  • 5 ek méz
  • 10 dkg kókuszzsír

Elkészítése:

  1. Először a száraz alapanyagokat keverjük össze, hogy a szódabikarbóna megfelelően eloszoljon.
  2. A kókuszzsiradékot kicsit folyóssá tesszük és a többi nedves alapanyaggal együtt a zabpehellyel jól összekeverjük.
  3. Amikor végleg összeállt, két kanál segítségével, ízlés szerinti méretű halmokat gömbölyítünk, majd kilapítva sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk őket.
  4. Hamar megsül (20-25 perc vagy hamarabb). Kb 20 keksz lesz belőle.

Tipp:

Bármilyen (maréknyi) olajos magvat lehet belekeverni (mogyoró, napraforgó, szezámmag, dió). Karácsonykor pedig fahéj helyett mézeskalács fűszerrel ízesítve ünnepi hangulatot kelt.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!