Szilvi gyűjteménye

Rakott karfiol húsos

Hozzávalók:   4 adagra

  • kevés zsiradék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 125 g fehér rizs
  • 50 dkg darált hús
  • feketebors (őrölt)
  • 1 közepes fej karfiol
  • 150 g tejföl

Elkészítése:

  1. Pörkölt alapot készítek. A felkockázott vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, tűzről lehúzva, beleteszem a pirospaprikát, hozzáadom a darált húst, fűszerezem és kb. 2dl vízzel felöntve fedő alatt félig megfőzöm.
  2. Ezután roppanósra főzöm a rizst, amit a darált hússal összekeverek.
  3. Egy tűzálló tálat tejföllel kikenek, majd a megmosott, rózsáira szedett nyers karfiol felét rá szeletelem, és a rizses darált hússal beterítem, rászeletelem a maradék karfiolt, és tejföllel leöntöm.
  4. Lefóliázva összesütöm.
  5. Ha a karfiol megpuhult, fólia nélkül visszatolom sütőbe, hogy a teteje megpiruljon.

Tipp:

A nyers karfiollal készülve más ízhatást érünk el, mintha megfőzve készítjük el.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!