Hozzávalók: 4 adagra
- kevés zsiradék
- 1 fej vöröshagyma
- 2 tk fűszerpaprika
- 125 g fehér rizs
- 50 dkg darált hús
- só
- feketebors (őrölt)
- 1 közepes fej karfiol
- 150 g tejföl
Elkészítése:
- Pörkölt alapot készítek. A felkockázott vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, tűzről lehúzva, beleteszem a pirospaprikát, hozzáadom a darált húst, fűszerezem és kb. 2dl vízzel felöntve fedő alatt félig megfőzöm.
- Ezután roppanósra főzöm a rizst, amit a darált hússal összekeverek.
- Egy tűzálló tálat tejföllel kikenek, majd a megmosott, rózsáira szedett nyers karfiol felét rá szeletelem, és a rizses darált hússal beterítem, rászeletelem a maradék karfiolt, és tejföllel leöntöm.
- Lefóliázva összesütöm.
- Ha a karfiol megpuhult, fólia nélkül visszatolom sütőbe, hogy a teteje megpiruljon.
Tipp:
A nyers karfiollal készülve más ízhatást érünk el, mintha megfőzve készítjük el.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: