Hozzávalók:
- 1000 g csirkemell filé
Páchoz:
- 2 dl olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál majoranna
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál fehér bors
Panírhoz
- 2 db tojás
- 5 púpozott ek finomliszt
- 2 dl kb. víz (annyi, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen)
- 1 kávéskanál só
- 2 tk chili
- 15 dkg kukoricapehely
Elkészítés:
- Először a fűszereket az olívaolajjal alaposan összekeverem.
- Felcsíkozom a csirkemellet, majd összeforgatom a páccal, és állni hagyom, míg előkészítem a panírt.
- A panír hozzávalóit összekeverem, hogy sűrű palacsintatészta jellegű masszát kapjak.
- A kukoricapelyhet összemorzsolom.
- A csirkemell csíkokat egyenként belemártom a masszába, majd beleforgatom az összetört kukoricapehelybe.
- Bő, forró olajban aranybarnára sütöm vagy sütőpapírral bélelt, kiolajozott tepsibe teszem, és előmelegített sütőben készítem el.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: