Szilvi gyűjteménye

Gluténmentes gofri 1

Hozzávalók 6 db-hoz:

  • 90g hajdinaliszt
  • 160g rizsliszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1/2 kk. méz vagy édesítő
  • 1/2 kk. fahéj
  • 60g kókuszzsír
  • 450g víz

 

Elkészítése:

  1. A liszteket mérd össze egy tálban, keverd össze a fahéjjal, szódabikarbónával, és az édesítővel.
  2. Kicsit langyosítsd meg a kókuszzsírt és a vizet hozzáadva dolgozd el jól a lisztkeverékkel, és pár percig hagyd állni.
  3. Amíg a tészta pihen, melegítsd meg és zsírozd ki a gofrisütőt.

Tanács:

  • A tojásmentes változatnál fontos, hogy a gofrisütő minden gofri előtt jól át legyen kenve egy kis kókuszzsírral.
  • Elég sokáig kell sütni egy-egy gofrit, ráadásul közben úgy tűnik, hogy leragadt, viszont amikor átsült, akkor szépen elválik majd a sütőlaptól.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!