Gluténmentes gofri 1
Hozzávalók 6 db-hoz:
- 90g hajdinaliszt
- 160g rizsliszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1/2 kk. méz vagy édesítő
- 1/2 kk. fahéj
- 60g kókuszzsír
- 450g víz
Elkészítése:
- A liszteket mérd össze egy tálban, keverd össze a fahéjjal, szódabikarbónával, és az édesítővel.
- Kicsit langyosítsd meg a kókuszzsírt és a vizet hozzáadva dolgozd el jól a lisztkeverékkel, és pár percig hagyd állni.
- Amíg a tészta pihen, melegítsd meg és zsírozd ki a gofrisütőt.
Tanács:
- A tojásmentes változatnál fontos, hogy a gofrisütő minden gofri előtt jól át legyen kenve egy kis kókuszzsírral.
- Elég sokáig kell sütni egy-egy gofrit, ráadásul közben úgy tűnik, hogy leragadt, viszont amikor átsült, akkor szépen elválik majd a sütőlaptól.