Baracklekváros grízes szelet

Hozzávalók

A tésztalaphoz:

A grízkrém réteghez:

A rétegezéshez:

Elkészítése:

  1. A tésztához a margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a tojásokat egyenként hozzáadva tovább habosítjuk, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsire egyenletesen elkenjük a tésztát, majd 170 fokos sütőben világos barnára sütjük.
  3. Amikor kihűlt 3 csíkra vágjuk fel a tésztalapot.
  4. A tejet felforraljuk, majd a búzadarát megfőzzük benne,
  5. Amikor megfőtt a tűzről levéve belekeverjük a többi hozzávalót és hagyjuk kihűlni a keveréket.

A három lapot a kihűlt grízkrémmel, a ribizli lekvárral összerétegezzük.

A tetejét friss gyümölccsel vagy csokoládéforgáccsal díszíthetjük

Címkék: ,
Tovább a blogra »