Szilvi gyűjteménye

Ételízesítő házilag

  • 1 kg sárgarépa
  • 1 kg petrezselyemgyökér
  • 1 kg vegyes színes paprika
  • 40 dkg zeller
  • 20 dkg karfiol
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 20 dkg karalábé
  • 2 fej fokhagyma
  • nagy csokor petrezselyem- és zellerzöld
  • 0,5 kg durva asztali só, a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós.
  1. Ezek mind a tisztított, hámozott, csuma nélküli, stb. zöldségek súlyai!
  2. Az összes zöldséget megtisztítom, megmosom, lemérem, majd feldarabolom, hogy az aprító betöltőnyílásán beférjen.
  3. Elkeverem benne a sót. Időnként átforgatom.
  4. Ha már levet engedett-kb20-30perc- akkor üvegekbe töltöm.
  5. Jól lenyomkodom a töltés során az anyagot az üvegekben, ne maradjon benne levegőbuborék.
  6. Kisebbekbe érdemes tölteni, hogy ne legyen sokáig levegőn, miután megbontottam.
  7. Tudd, hogy ebben nincs tartósítószer, csak a só.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!