- 1 kg sárgarépa
- 1 kg petrezselyemgyökér
- 1 kg vegyes színes paprika
- 40 dkg zeller
- 20 dkg karfiol
- 20 dkg vöröshagyma
- 20 dkg paradicsom
- 20 dkg karalábé
- 2 fej fokhagyma
- nagy csokor petrezselyem- és zellerzöld
- 0,5 kg durva asztali só, a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós.
- Ezek mind a tisztított, hámozott, csuma nélküli, stb. zöldségek súlyai!
- Az összes zöldséget megtisztítom, megmosom, lemérem, majd feldarabolom, hogy az aprító betöltőnyílásán beférjen.
- Elkeverem benne a sót. Időnként átforgatom.
- Ha már levet engedett-kb20-30perc- akkor üvegekbe töltöm.
- Jól lenyomkodom a töltés során az anyagot az üvegekben, ne maradjon benne levegőbuborék.
- Kisebbekbe érdemes tölteni, hogy ne legyen sokáig levegőn, miután megbontottam.
- Tudd, hogy ebben nincs tartósítószer, csak a só.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: