Szilvi gyűjteménye

Piskóta kevés tojás esetén

Adagok:18-22-26 kerek sütő formának felel meg.

HOZZÁVALÓK:

  • 5 dkg cukor
  • 0,4 dl tej
  • 0,4 dl olaj
  • 1 tojás
  • 2dkg cukor a tojáshabhoz
  • ½ cs sütőpor
  • 8,75dkg liszt

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg cukor
  • 0,75 dl tej
  • 0,75 dl olaj
  • 2 tojás
  • 4dkg cukor a tojáshabhoz
  • ½ cs sütőpor
  • 17,5 dkg liszt

HOZZÁVALÓK:

  • 15dkg cukor
  • 1,25dl tej
  • 1,25 dl olaj
  • 3 tojás
  • 26,25 dkg liszt
  • 6dkg cukor tojáshabhoz
  • 1 cs sütőpor

 

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. A cukrot, a tejet és az olajat egy keverőtálba tesszük, és a szétválasztott tojások sárgáját hozzá adjuk,
  2. Az átszitált lisztet a sütőporral jól összekeverjük, és hozzáöntjük a tejes-tojásos masszához, és jól átkeverjük (kihabosítjuk) mixerrel 2-3 percig.
  3. A tojásfehérjéhez, adok egy pár csepp citromlevet, és egy csipetnyi sót, ezután kemény habbá verem, mikor már elég kemény, hozzáadom a cukrot, és azzal még keményebb habbá verem, amikor felvertem a tojásfehérjéket hozzá forgatom a tejes-tojásos masszához a habverő villáival.
  4. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral (én szilikonossal szoktam), oldalát zsír liszt, azután beleöntöm a masszát, és előmelegített sütőben 175 fokon 25-30 percig sütöm, tűpróbát végezzünk, mert nem egyformák a sütők.

Tipp:     Ha kakaós lapot sütünk, adjunk hozzá 1-2, vagy 3 evőkanál kakaót, csak vonjuk le a       liszt súlyából. Torta alapnak nagyon finom.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!