Adagok:18-22-26 kerek sütő formának felel meg.
HOZZÁVALÓK:
- 5 dkg cukor
- 0,4 dl tej
- 0,4 dl olaj
- 1 tojás
- 2dkg cukor a tojáshabhoz
- ½ cs sütőpor
- 8,75dkg liszt
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg cukor
- 0,75 dl tej
- 0,75 dl olaj
- 2 tojás
- 4dkg cukor a tojáshabhoz
- ½ cs sütőpor
- 17,5 dkg liszt
HOZZÁVALÓK:
- 15dkg cukor
- 1,25dl tej
- 1,25 dl olaj
- 3 tojás
- 26,25 dkg liszt
- 6dkg cukor tojáshabhoz
- 1 cs sütőpor
ELKÉSZÍTÉSE:
- A cukrot, a tejet és az olajat egy keverőtálba tesszük, és a szétválasztott tojások sárgáját hozzá adjuk,
- Az átszitált lisztet a sütőporral jól összekeverjük, és hozzáöntjük a tejes-tojásos masszához, és jól átkeverjük (kihabosítjuk) mixerrel 2-3 percig.
- A tojásfehérjéhez, adok egy pár csepp citromlevet, és egy csipetnyi sót, ezután kemény habbá verem, mikor már elég kemény, hozzáadom a cukrot, és azzal még keményebb habbá verem, amikor felvertem a tojásfehérjéket hozzá forgatom a tejes-tojásos masszához a habverő villáival.
- A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral (én szilikonossal szoktam), oldalát zsír liszt, azután beleöntöm a masszát, és előmelegített sütőben 175 fokon 25-30 percig sütöm, tűpróbát végezzünk, mert nem egyformák a sütők.
Tipp: Ha kakaós lapot sütünk, adjunk hozzá 1-2, vagy 3 evőkanál kakaót, csak vonjuk le a liszt súlyából. Torta alapnak nagyon finom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: