Hozzávalók / 3 adag (15db gombóc)
- 50 dkg darált csirkemell
- 8 dkg rizs
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
Elkészítés
- A vöröshagymát, fokhagymát apró kockára vágjuk, olajon üvegesre „pirítjuk“, tűzről levesszük, és az előre összekevert fűszereket beledobjuk, jól elkavarjuk, és a darált húsra öntjük, hozzáadjuk a megmosott lecsepegtetett rizst (nem főztem előre, és nem is gyors rizs), és jól összedolgozzuk.
- Ha nem elég laza a hús, szóval túlságosan darabos, tapintásra keménynek érezzük, nehezen lehet vele dolgozni, akkor pár korty vízzel lazíthatunk az állagán, és érezhető lesz a különbség, könnyebb a masszával dolgozni, simulni fog a kezünkhöz, így nem csak könnyebb gombócot formálni, viszont nem is fog szétesni. De tényleg csak kortyonként adagoljuk a vizet. Kicsit állni hagyjuk. (tojást azért nem rakok bele, mert keményíti a gombócot, a víz helyettesíti)
- Két kanál segítségével gombócot formálunk és a felforrt vízbe tesszük. Lassú kb. 20 percet főzzük.
Paradicsomszószhoz ajánlott vagy levesbe.
Nyersen vagy főtt állapotban fagyasztom
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: