Húsgombóc

Hozzávalók / 3 adag (15db gombóc)

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, fokhagymát apró kockára vágjuk, olajon üvegesre „pirítjuk“, tűzről levesszük, és az előre összekevert fűszereket beledobjuk, jól elkavarjuk, és a darált húsra öntjük, hozzáadjuk a megmosott lecsepegtetett rizst (nem főztem előre, és nem is gyors rizs), és jól összedolgozzuk.
  2. Ha nem elég laza a hús, szóval túlságosan darabos, tapintásra keménynek érezzük, nehezen lehet vele dolgozni, akkor pár korty vízzel lazíthatunk az állagán, és érezhető lesz a különbség, könnyebb a masszával dolgozni, simulni fog a kezünkhöz, így nem csak könnyebb gombócot formálni, viszont nem is fog szétesni. De tényleg csak kortyonként adagoljuk a vizet. Kicsit állni hagyjuk. (tojást azért nem rakok bele, mert keményíti a gombócot, a víz helyettesíti)
  3. Két kanál segítségével gombócot formálunk és a felforrt vízbe tesszük. Lassú kb. 20 percet főzzük.

Paradicsomszószhoz ajánlott vagy levesbe.

Nyersen vagy főtt állapotban fagyasztom

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »