Szilvi gyűjteménye

Kevert almás sütemény gluténmentesen

Hozzávalók

Tésztához:

  • 25 dkg rizsliszt
  • 20 dkg keményítő
  • 4 tojás
  • 25 dkg puha margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 2 dl tej

Töltelékhez:

  • 3 kg alma vagy
  • 2 nagy üveg almalekvár (720ml/üveg)
  • 3 teáskanál őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál citromleve

Tepsi mérete: 30×30 cm

Elkészítés:

  1. Az almákat megmosom, nagy lyukú reszelőn lereszelem vagy aprítógépet használok. Ízesítem őrölt fahéjjal, cukorral, citromlével, és jól összekeverem.
  2. A sütőt előmelegítem 180°C fokra.
  3. A cukrokat az egész tojásokkal jó habosra keverem, míg kifehéredik, majd hozzáadom a puha margarint, és ezzel is jól összekeverem. Ezután adagokba hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, és a tejet is, simára keverem a tésztát.
  4. A tészta egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazom, egyenletesen elkenem a tepsibe, erre helyezem rá a levétől kinyomkodott reszelt almát vagy a 2 üveg lekvárt.
  5. Ezután a tészta másik felét is kanalazom és elsimítom. Egy krémkeverő lapát segítségével elsimítom a tésztamasszát a tepsibe.
  6. 180°C fokos sütőben kb. 35 percig sütöm. (tűpróbával ellenőrzöm, mert picivel több időbe is telhet a sütés)
  7. Amikor kihűlt, porcukorral meghintve szeletelve tálalom.

Jó étvágyat hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!