Kevert almás sütemény gluténmentesen

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Tepsi mérete: 30×30 cm

Elkészítés:

  1. Az almákat megmosom, nagy lyukú reszelőn lereszelem vagy aprítógépet használok. Ízesítem őrölt fahéjjal, cukorral, citromlével, és jól összekeverem.
  2. A sütőt előmelegítem 180°C fokra.
  3. A cukrokat az egész tojásokkal jó habosra keverem, míg kifehéredik, majd hozzáadom a puha margarint, és ezzel is jól összekeverem. Ezután adagokba hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, és a tejet is, simára keverem a tésztát.
  4. A tészta egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazom, egyenletesen elkenem a tepsibe, erre helyezem rá a levétől kinyomkodott reszelt almát vagy a 2 üveg lekvárt.
  5. Ezután a tészta másik felét is kanalazom és elsimítom. Egy krémkeverő lapát segítségével elsimítom a tésztamasszát a tepsibe.
  6. 180°C fokos sütőben kb. 35 percig sütöm. (tűpróbával ellenőrzöm, mert picivel több időbe is telhet a sütés)
  7. Amikor kihűlt, porcukorral meghintve szeletelve tálalom.

Jó étvágyat hozzá!

Tovább a blogra »