Hozzávalók:
- 300 gr Mester házi kenyérliszt
- 1 tk só
- 1 mk cukor
- 1 csapott ek almarost
- 320 ml normál csapvíz, nem meleg, nem langyos
- 2 ek olvasztott zsír
- Tetejére kenéshez kevés zsiradék
Elkészítése:
- A lisztet, sót, cukrot és az almarostot egy tálba mértem. A csapvizet kimértem és a többi alapanyaghoz öntöttem, majd kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát, végül hozzáadtam a zsiradékot és még 1-2 percig dagasztottam.
- Egy 20*15cm-es üvegedényt kibéleltem sütőpapírral. A tésztát kanál segítségével vettem ki a tálból és belenyomkodtam a sütőpapíros üvegedénybe tettem.
- 50 fokos sütőben kb 30 percet hagytam “kelni” a tésztát. Ez idő alatt szép nagyra emelkedik.
- Ekkor a tetejét vékonyan lekentem zsiradékkal.
- A sütőt 210 fokra állítottam és visszatoltam a sütőbe.
- 30-35 perc sütöttem a kenyeret, viszont ez az idő sütőnként eltérő lehet.
Jó étvágyat kívánok!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: