Szilvi gyűjteménye

Élesztőmentes kenyér Mester házi kenyérlisztből

Hozzávalók:

  • 300 gr Mester házi kenyérliszt
  • 1 tk só
  • 1 mk cukor
  • 1 csapott ek almarost
  • 320 ml normál csapvíz, nem meleg, nem langyos
  • 2 ek olvasztott zsír
  • Tetejére kenéshez kevés zsiradék

Elkészítése:

  1. A lisztet, sót, cukrot és az almarostot egy tálba mértem. A csapvizet kimértem és a többi alapanyaghoz öntöttem, majd kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát, végül hozzáadtam a zsiradékot és még 1-2 percig dagasztottam.
  2. Egy 20*15cm-es üvegedényt kibéleltem sütőpapírral. A tésztát kanál segítségével vettem ki a tálból és belenyomkodtam a sütőpapíros üvegedénybe tettem.
  3. 50 fokos sütőben kb 30 percet hagytam “kelni” a tésztát. Ez idő alatt szép nagyra emelkedik.
  4. Ekkor a tetejét vékonyan lekentem zsiradékkal.
  5. A sütőt 210 fokra állítottam és visszatoltam a sütőbe.
  6. 30-35 perc sütöttem a kenyeret, viszont ez az idő sütőnként eltérő lehet.

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!