Élesztőmentes kenyér Mester házi kenyérlisztből

Hozzávalók:

Elkészítése:

  1. A lisztet, sót, cukrot és az almarostot egy tálba mértem. A csapvizet kimértem és a többi alapanyaghoz öntöttem, majd kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát, végül hozzáadtam a zsiradékot és még 1-2 percig dagasztottam.
  2. Egy 20*15cm-es üvegedényt kibéleltem sütőpapírral. A tésztát kanál segítségével vettem ki a tálból és belenyomkodtam a sütőpapíros üvegedénybe tettem.
  3. 50 fokos sütőben kb 30 percet hagytam “kelni” a tésztát. Ez idő alatt szép nagyra emelkedik.
  4. Ekkor a tetejét vékonyan lekentem zsiradékkal.
  5. A sütőt 210 fokra állítottam és visszatoltam a sütőbe.
  6. 30-35 perc sütöttem a kenyeret, viszont ez az idő sütőnként eltérő lehet.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »