Gluténmentes kenyér mester házi kenyérlisztből

Hozzávalók:

  1. A lisztet, burgonyapelyhet, sót egy tálba mértem és kanállal összekevertem.
  2. Hozzáadtam a porélesztőt is, beleöntöttem a hideg vizet és robotgép dagasztóspiráljával elkezdtem összeállítani a tésztát végül beleöntöttem a zsiradékot is.
  3. Egy 15*20-as méretű üvegedényt kibéleltem sütőpapírral és kanál segítségével beletettem a kenyértésztát.
  4. 50 fokos sütőben 40 percet kelesztettem. 40 perc után kivettem a sütőből, a hőfokot 200-ra állítottam, és a kenyér tetejét lekentem zsiradékkal, majd vissza is tettem a sütőbe. 200 fokon 10 percet, majd 190 fokon 30 percet sütöttem.

Jó étvágyat kívánok!

Tovább a blogra »