Hozzávalók / 8 adag
- 300 g cérnametélt
- 250 g mák
- 250 ml tej
- 150 g porcukor
- 4 db tojás
- 500 ml habtejszín
- 100 g vaj
- 2 csomag levelestészta
Tepsi mérete: 30*30
Elkészítés
- A tésztát sós vízben kifőzöm, közben ledarálom a mákot.
- Felforralom a tejet és beleöntöm a cukorral összekevert mákot, ami azonnal megdagad, így meg is puhul. Kicsit hűlni hagyom.
- A habtejszín felét elkeverem a tojással és hozzá adom a mákhoz majd a tésztával össze vegyítem.
- A leveles tésztát kinyújtom a tepsi méretére és a kivajazott tepsibe teszem, majd a mákos tésztás masszát rásimítom és beterítem a másik csomag, kinyújtott leveles tésztával.
- Tetejét megkenem olvasztott vajjal és 150 fokos sütőben kb. egy óra alatt megsütöm.
- A maradék tejszínhabot felverem és a kisült, felkockázott szeletet díszítem vele.
Javaslat: Baracklekvárral még megízesítem a tejszínhabot.
Jó étvágyat kívánok!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: