Szilvi gyűjteménye

Mákos vargabéles

Hozzávalók / 8 adag

  • 300 g cérnametélt
  • 250 g mák
  • 250 ml tej
  • 150 g porcukor
  • 4 db tojás
  • 500 ml habtejszín
  • 100 g vaj
  • 2 csomag levelestészta

Tepsi mérete: 30*30

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzöm, közben ledarálom a mákot.
  2. Felforralom a tejet és beleöntöm a cukorral összekevert mákot, ami azonnal megdagad, így meg is puhul. Kicsit hűlni hagyom.
  3. A habtejszín felét elkeverem a tojással és hozzá adom a mákhoz majd a tésztával össze vegyítem.
  4. A leveles tésztát kinyújtom a tepsi méretére és a kivajazott tepsibe teszem, majd a mákos tésztás masszát rásimítom és beterítem a másik csomag, kinyújtott leveles tésztával.
  5. Tetejét megkenem olvasztott vajjal és 150 fokos sütőben kb. egy óra alatt megsütöm.
  6. A maradék tejszínhabot felverem és a kisült, felkockázott szeletet díszítem vele.

Javaslat: Baracklekvárral még megízesítem a tejszínhabot.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!