Mákos vargabéles

Hozzávalók / 8 adag

Tepsi mérete: 30*30

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzöm, közben ledarálom a mákot.
  2. Felforralom a tejet és beleöntöm a cukorral összekevert mákot, ami azonnal megdagad, így meg is puhul. Kicsit hűlni hagyom.
  3. A habtejszín felét elkeverem a tojással és hozzá adom a mákhoz majd a tésztával össze vegyítem.
  4. A leveles tésztát kinyújtom a tepsi méretére és a kivajazott tepsibe teszem, majd a mákos tésztás masszát rásimítom és beterítem a másik csomag, kinyújtott leveles tésztával.
  5. Tetejét megkenem olvasztott vajjal és 150 fokos sütőben kb. egy óra alatt megsütöm.
  6. A maradék tejszínhabot felverem és a kisült, felkockázott szeletet díszítem vele.

Javaslat: Baracklekvárral még megízesítem a tejszínhabot.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »